Shiatsu-undervisning i Center for Shiatsu tager ny form!
Shiatsu-cirklen – starter d. 2. marts 2022

 

Gennem mine mange års undervisning på Shiatsu-skolen har jeg konstateret, at Shiatsu-undervisning virker bedst, når der undervises i små grupper af studerende, der befinder sig på forskellige niveauer. Når jeg underviser på blandede hold, så kan jeg observere, at de studerendes forskellige niveauer tilsammen resulterer i et stærkere læringsmiljø og dermed en højere undervisningsstandart.

Det har jeg nu taget konsekvensen af. Jeg har besluttet mig for at ændre strukturen på Shiatsu-skolens undervisningsforløb: Shiatsu-cirklen kalder jeg det, da der er tale om en on-going Shiatsu-undervisning. Dette betyder også, at du kan starte forløbet, hvornår det passer dig.

Det vil stadig være muligt at tage en diplomuddannelse som Shiatsu terapeut, ligesom det vil være muligt at lære Shiatsu alene til hjemmebrug, til at behandle familie, venner og kollegaer.

Det nye koncept, Shiatsu-cirklen, vil foregå onsdag aften i Center for Shiatsu og vil være åbent for nye, nuværende og tidligere studerende.

Shiatsu diplomuddannelse: 320 undervisningstimer, i alt 60.000 kr.  Uddannelsen tager ca. 2 år og du vil blive fulgt tæt under hele forløbet. Kontakt Center for Shiatsu for tilmelding og aftale vedrørende betaling.

Shiatsu til hjemmebrug; du skriver dig op for en måned ad gangen, pris pr. måned 2.000 kr. Du vil lære forskellige Shiatsu-teknikker, som du kan bruge på venner og familie efterfølgende. Hvor meget, du lærer, afhænger af antal måneder. Du kan ikke fuldføre en diplomuddannelse i denne form.

 

For yderligere information kontakt: Graeme Docherty, tlf. 20464379, email: graeme@docherty.dk

 

Shiatsu Skolen:

Shiatsu Skolen blev startet i 1997 af Graeme Docherty og Jeremy Halpin, der som udgangspunkt ønskede, at gøre det muligt at tage en Shiatsu Uddannelse i Danmark.

Gennem årene har vi på skolen uddannet hundredvis af Shiatsu terapeuter, flere af dem er i dag førende Shiatsu terapeuter i Danmark med egne klinikker.

Vi har afholdt mange workshops og seminarer med nogle af verdens bedste Shiatsu lærere og terapeuter på skolen, herunder Wilfried Rappenecker (D), Carola Beresford-Cooke (GB), David Ventura (SP), Laura Davidson (GB) Pia Staniek (D) og mange flere.

Vi mener, det er vigtigt hele tiden at inspirere og videreuddanne vores studerende, så de bliver dygtige terapeuter.

Uddannelsen er RAB godkendt:

Shiatsu-skolens uddannelse er godkendt under RAB, dvs. at uddannelsen suppleret med 360 timers anatomi, fysiologi og sygdomslære giver adgang til at du bliver anerkendt under Registreret Alternativ Behandler efter Sundhedsstyrelsens regler. Konkret betyder dette, at din behandling er moms-fritaget.

Shiatsu Uddannelsen er for dig, der ønsker at arbejde med Shiatsu som et erhverv eller bierhverv.

Du behøver ingen særlige forudsætninger for at deltage, kun normal fysisk kondition.

Skolen lægger vægt på, at de studerende udvikler deres egen behandlings-stil.

En del af undervisningen foregår derfor én til én. Vi oplever, at dette er den bedste – og mest effektive måde – at lære på.

Energi Stræk

Undervisning søger at finde mental og fysisk balance igennem meridianstrækkene som er en serie af øvelser og stræk udviklet af Zen Shiatsu Master Shizuto Masunaga. Via sansning af kroppens energi i de forskellige positioner, visualisering af meridianerne og deres tilhørende organer vil Qi finde en balanceret tilstand.

Øvelserne får energi-blokeringer (jitsu) til at løsne sig og øget bevidsthed/vitalitet tilføres slappe områder (kyo). Dermed skaber meridian strækkene en mere balanceret krop og psyke med en fri vejrtrækning og en følelse af centrering, styrke og ro.

Uddannelses Plan: “Lær at kravle”                                                             

Det er vigtigt at komme godt fra start. Til at begynde med vil du lære enkle teknikker, som skal hjælpe dig med at arbejde på gulvet. Uanset om du er nybegynder eller mester, vil disse grundlæggende teknikker være fundamentet for din Shiatsu.

Du vil lære:

 • At brug korrekt kropsvægt i trykket.
 • Hvordan du lokaliserer de 12 klassiske meridianer og nogle af deres vigtigste punkt-grupper.
 • Hvordan du let giver tryk med fingre, albuer og knæ.
 • Introduktion til de fem elementer, som er en af de grundlæggende principper i orientalske medicin.
 • At give tre behandlings- programmer, der kan bruges i starten til behandling af venner og familie.

Diagnose og kunsten ”at berøre”                                                                                               

At give en god Shiatsu handler ikke om fysisk styrke ved behandling, men mere om at vi er i stand til at føle og ændre strømmen af den vitale energi (ki) i klientens krop. Dette er uden tvivl den vigtigste færdighed for en Shiatsu terapeut. I denne del af uddannelsen vil vi arbejde dybere ind i berøringens kunst og undervise i, hvordan du føler reaktive og ikke-reaktive områder på kroppen (Kyo og jitsu områder)

Du vil lære Klassiske japanske Diagnoser

 • Ansigts diagnose
 • Ryg diagnose
 • Fod stilling diagnose
 • Japansk hara diagnose

Behandlings strategier og helingsprocessen

Symptomet står aldrig alene, så det er af stor betydning, at vi kan finde og behandle årsagen til symptomet, så symptomet ikke bare kommer tilbage. En Shiatsu terapeut skal forstå hver klient på et fysisk, følelsesmæssigt, adfærdsmæssigt og åndeligt niveau og være i stand til at vurdere, hvilken niveauer årsagen til deres problemer ligger på.

I den sidste del af kurset vil vi se på strategier for behandling af forskellige sygdomme. Vi vil bl.a. se på otte af de mest almindelige sundhedsproblemer, du møder i en klinik

 • Angst & Depression
 • Stress og spændinger
 • Søvnløshed
 • Piskesmæld
 • Hovedpine og migræne
 • Fordøjelsesproblemer
 • Menstruationssmerter
 • Gigt og led smerter
 • Kronisk træthed

Du lærer at forstå og se kundens symptomer som en del af den helbredende proces. Her begynder vi at samle alt, hvad du har lært, sammen, din praktiske og teoretiske viden, så du kan forstå og håndtere kundernes spørgsmål på et professionelt niveau. Her vil du lære at registrere “sygehistorier” og forstå dem. Du vil lære at kombinere de forskellige diagnosesystemer for at styrke din samlede vurdering af energi tilstand hos dine klienter.

Under uddannelsen vil vi invitere venner, familie og kolleger i at tage del i elev- klinikker. Det giver dig mulighed for at få praktisk erfaring.

Praktiske oplysninger

Uddannelsen afsluttes med en praktisk og teoretisk eksamen.

Kursus Krav: 80% fremmøde til alle klasser. 30 dokumenterede behandlinger. Tilfredsstillende afslutning af praktisk og teoretisk eksamen

Contact CenterForShiatsu