Hvad er Shiatsu og hvordan virker det?

Hvorfor blive syg, når du kan forhindre det?

Shiatsu har sine rødder i traditionel japansk medicin, en gammel medicinsk model, der arbejder med den grundtanke, at alle krops- og organfunktioner styres af en vital livsenergi kaldet (Ki/Qi), der strømmer gennem kroppen i kanaler kaldet meridianer. Når disse meridianerne bliver blokeret, svage eller over-aktive, kan det skabe problemer med vores helbred og forårsage sygdom.

Shiatsu tager udgangspunkt i et holistisk syn på sundhed og ser krop og sind som ét: Det, der påvirker kroppen, påvirker også sindet og omvendt. Det betyder, at et fysisk helbredsproblem vil påvirke os på mange forskellige måder, ikke kun fysisk. Derfor skal problemet både forstås og behandles på flere forskellige måder.

Det centrale er sammenspillet mellem krop og sind

I løbet af mine mange års praksis har jeg haft mange klienter, der kom med ét sundhedsproblem, og efter problemet forsvandt, er de forsat med at komme for at fortsætte et behandlingsforløb. Generelt har de givet udtryk for glæden ved, at Shiatsu gjorde mere end at behandle deres isolerede sundhedsproblem. De har netop mærket at Shiatsu har styrket deres generelle sundhed, givet dem mere energi, reduceret deres stressniveauer og hjulpet dem med at føle sig godt tilpas – både fysisk og psykisk.

Bestil tid til behandling

Nedenfor er et par områder, hvor jeg især har opnået gode resultater

Smertebehandling; især de følgende. Lændesmerter, nakke- og skulderproblemer, nerver i klemme, tennisalbue, brystsmerter, maveforstyrrelser, knæproblemer, iskias.

Stress og dets mange bivirkninger; Angst, søvnforstyrrelser, ud-brændthed, hovedpine, hjertebanken.

Kroniske sygdomme, for eksempel fibromyalgi, depression, kronisk træthedssyndrom for at nævne nogle enkelte.

Dine symptomer har noget at gøre med dig

Symptomet er kun en budbringer, der fortæller, at der er en dybere ubalance, der kræver opmærksomhed. Derfor vil du også opleve, at mine behandlinger foregår helt andre steder på kroppen, end der hvor det mærkbare symptom manifesterer sig.

Det er min erfaring, at problemer og lidelser, der forsøges fjernet med f.eks. medicin eller et hurtigt knæk, vender tilbage senere he i en anden styrke og som en mere alvorlig lidelse.

Behandling af symptomer

Når jeg behandler med Shiatsu, starter jeg med at behandle dine symptomer eller det problem, du ønsker at arbejde med. Med Shiatsu vil jeg derfor finde – og sætte dig i kontakt med – årsagen til problemet. Det gør jeg ved at trykke på de kropsområder eller meridian baner, der er Kyo. (Kyo er et japansk udtryk for skjult, tomt, ikke-forbundet, ubevidst). Denne metode bruger jeg for gradvist at bringe dig i kontakt med den del af dig selv, der ikke er harmonisk forbundet i dig længere. For netop i denne området findes den reelle årsag til dine symptomer.

Læs mere om symptombehandling

Graeme Docherty er en af de mest erfarne shiatsu terapeuter i Danmark. Han har arbejdet med shiatsu på sin klinik i København heltid i over 20 år. Graeme er hovedlærer i Shiatsu Skolen den første shiatsu terapeutuddannelse i Danmark. Han lærer også avancerede shiatsu- og energikurs kurser i udlandet.

Graeme lærte shiatsu fra Jeremy Halpin en australsk shiatsu mester. Han lærte også Graeme at undervise Zen Shiatsu og fortsætte med at hjælpe folk med at lære at praktisere Shiatsu.

Gennem årene har Graeme mødt og lært af mange store shiatsu-lærere, blandt dem Wilfried Rappenecker, Laura Davidsen, Pia Staniek, Lili Just Simons, Luigi Gargioli.

Graeme er også uddannet som massageterapeut og tilbage i dag spillet bord for det skotske landshold.

Bestil tid til behandling